Pályázó praxisok - eredmény hirdetés

A hálás paciensek valamint az önkörmányzatok, szakmai  és civil szervezetek voksainak segítségével idén is megtaláltuk a legnépszerűbb hazai és határon túli praxisokat. Köszönjük aktivitásukat, az Önök segítségével lezárult „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, második szakasza. Két hét alatt összesen 45 526 szavazat érkezett, ebből hazai 32 416, határon túli pedig: 13 110.

Tovább a beérkezett ajánlásokra

Nyertesek határon innen!

1.Dr. Száray Eszter

Biatorbágy
1 ajánló

„…egy külföldi nyaralás alkalmával a gyermekemnek bedagadt a fél arca. Voltak nálam különféle gyógyszerek, de nem tudtam, mit adjak be neki, mit tegyek. Írtam sms-t Eszternek. Hétvége volt, este, felhívott. Mondtam, hogy visszahívom, de azt mondta, nem kell. Nem hagyott cserben, és nem törődött a telefonszámlájával. Segített.
Jó orvos és jó ember. Ebből a szempontból mindegy, hogy övé lesz-e az év praxisa - így is, úgy is ugyanolyan fokon végzi a munkáját. Ösztönzést mindenkinek adhat egy elismerés, de ha nem kapja meg, akkor is számíthatunk rá.„

2.Dr. Szűcs László

Miskolc
14 ajánló

Az egyik neki köszönheti az életét, hiszen ivócimborái már régen meghaltak, ő pedig Szűcs doktor hatására tette le a poharat 25 éve. A másik szerint ő az egyetlen orvos, aki képes szorongását, fehér köpeny szindrómáját oldani. A legtöbb ajánló szerint: „Tőle lehet kérdezni. Ő időt szán a betegére, és mindig olyan kapcsolatot teremt a hozzá forduló páciensével, hogy az már fél gyógyulás a beteg számára. Ajánlásaikban az elismerés okai között szerepel a rendelő tisztasága, a rendelés pontos megkezdése, az asszisztensnő kedvessége, igyekezete.

3.Dr. Gabnai Judit Anna

Cegléd
3 ajánló: az egyik Hegedűs Ágota alpolgármester

„Körzetében sok az idős ember, ezért úgy döntött, hogy önerőből orvosi rendelőt épít, ma már a saját rendelőjében gyógyítja betegeit. 2008-ban ,,Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesítette őt Cegléd Város Önkormányzata, 2012-ben pedig a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete tüntette ki ,,Az Év Vállalkozója" díjjal, kiemelkedő munkája elismeréseként.„
„Ő nemcsak szakorvos, de lelkünk gyógyítója is! Hivatásszeretetből példát adott gyermekeinek, munkatársainak. Hála Istennek már mellette rendel orvos lánya, a "Kis doktornő".

4.Dr. Kovács Tibor

Dunabogdány
9 ajánló

„Egy szülőként nehéz időszakban doktor úr is ott állt mellettünk. Kislányunk súlyos szívrendellenességgel fogant, majd 22 hónapos korában elbúcsúztunk tőle. Irtó nehéz volt, de doktor úr segítette ennek a nagyon nehéz döntésnek a meghozatalát "Megajándékozza kis pácienseit, matricákkal, mesefigurákkal, akik hálából rajzokkal díszítik a rendelő falát." „Elköszönünk majd a rendelő udvarán veszem csak észre, hogy már nem is olyan piros a gyermekem arca, aki kezében a matricákkal közli, nem is kell kiváltani már a gyógyszert, mert szerinte ő már nem is beteg.”

5.Dr. Kükemezey Klára

Súr Község
1 ajánló: Sógorka Miklós polgármester

„Doktornő az OALI-tól kapott információt, hogy Súr községben betöltetlen a praxis, így érdeklődött, hogy még mindig betöltetlen-e a körzet. A személyes találkozáson a doktornőt az anyagiak nem érdekelték, csakis a lakosság egészségi állapota. Nagyon furcsa volt, hogy egy orvossal tárgyalok és a pénz szóba sem kerül.
1250 fős településünk vegyes háziorvosi praxisának kártyaszáma nem érte el az 1.000,- db-ot, de alig több mint egy éves praktizálása alatt a praxis kártyaszámát jelentősen növelte, sőt arra is van precedens, hogy más településről választják háziorvosuknak.”

6.Dr. Stingli Erzsébet

Dunaföldvár
1 ajánló

„…évtizedek óta dolgozó idős doktornő. Kórházakban,később körzetben,mint házi gyermekorvos állt a betegek rendelkezésére éjjel-nappal. Nem csinált ő semmi különöset, nem alkotott maradandót,híreset,csak csendben tette a dolgát,amire felesküdött:gyerekeket gyógyított a legjobb tudása szerint. A 77 éves doktornő a praxisát már eladta, bár időnként még bejár helyettesíteni,emellett rendszeresen jár csecsemő-és gyermektanácsadásra,ügyeletben részt vesz és ő a helyi bölcsőde orvosa is .Idős kora ellenére a kis betegei a mai napig is bármikor számíthatnak rá.”

7.Dr. Balogh Katalin

Budaörs
1 ajánló

Illusztrálása annak, hogy egy orvos egészségesen, de betegen is rendelkezésre áll. A doktornő szemműtétje után vizsgálta meg az életveszélyes állapotban lévő kislányt.
„Rögtön felhívta telefonon a rendelőintézet ultrahangos orvosát, kérte fogadjon minket soron kívül. A vizsgálat kimutatta, hogy egy hatalmas ciszta van a gyerek hasában, ami azonnali műtétet igényel. Soha nem felejtem el, amikor Kati Doktor néni ült az ultrahangos szoba sarkában sötét szemüvegében, és próbálta kiböngészni a sebész gyermekgyógyász professzor telefonszámát műtött szemével a noteszából…”

8.Dr. Závogyi Zsuzsanna

Csongrád
2 ajánló: A Csongrádi Vöröskereszt, és a Nagycsaládosok Egyesülete

„Závogyi Zsuzsanna 2005 novembere óta praktizál háziorvosként Csongrádon, Kelemen Anita asszisztensnő közreműködésével. Betegei körében kedvelt szakmai odaadása, empatikus hozzáállása, lelkiismeretes törődése miatt. ..érthetetlen, hogy munkája és családja mellett hogyan jut ideje és energiája a jótékonykodásra, melyet akár a Nagycsaládos Egyesület, akár pedig a Magyar Vöröskereszt felé fordít. A helyi Vöröskereszt elnöke, segíti a véradók toborzását, a donorok felkutatására és megbecsülésére is nagy figyelmet fordít.”

9.Dr. Török Katalin

Budapest
1 ajánló: az egyházi Congregatio Jesu Idősek Otthona vezetője

„Lassan 20 éve látja el a Congregatio Jesu Idősek Otthona lakóit. Rendszeresen 25-30 fő van rábízva a doktornő szaktudására. A lakók nagyon szeretik és megbíznak benne. Egyébként Budapest XII. kerületének háziorvosa.
Én, mint vezető teljes mértékben számíthatok rá, rendelési időn kívül is mindig a betegeink, az időseink rendelkezésére áll. A kellő időben megtett orvosi lépésekkel – diagnózisokkal és terápiával- biztonságban tudom a lakókat és a munkatársaimat is. Az egyik legjobb és leglelkiismeretesebb orvos, akivel valaha találkoztam!„

10.Dr. Laczkó László János

Tiszadada
1 ajánló: Szabolcs Szatmár – Bereg megye kistelepülésének Gondozási Központja

„Dolgozott Hajdúböszörményben és Tiszalökön is, majd felesége megismerése után Tiszadadán telepedtek le. Háziorvosunk munkáját fáradhatatlanul látja el. Nagy szakmai tudással rendelkezik, és folyamatos képzéseken vesz részt, valamint szabadidejében rengeteg szaklapot olvas, régi kollégáival ápolja kapcsolatait. A Gondozási Központ lakóival és dolgozóival szemben közvetlen, empatikus. Időseink nagyon szeretik és tisztelik, valamint elismerik szakmai tudását. Kiváló körzeti ápolónője Czihat Sándorné ,,Ani”, akivel hosszú évek óta együttműködve dolgoznak.”

Nyertesek határon túl!

1.Dr. Ádám József

Gyergyóremete - Erdély
2 ajánló

Hódmezővásárhelyi pályázónk, megható történetet küldött be az orvosról, aki erdélyi látogatásuk során - ami férje halálával végződött- karácsonykor és szilveszterkor is melléjük állt, a nélkül, hogy egyetlen fillér ellenszolgáltatást elfogadott volna.
„Amikor a doktor úr tudomást szerzett a tragédiáról, tudván, hogy rengeteg intézni valóm lesz, a hazaszállítás és egyéb ilyenkor felmerülő adminisztrációval kapcsolatosan, megkérdezte, hogy van-e autóm, ami segítene, mert ha nincs, ő szívesen odaadja nekem az övét. Ekkor elsírtam magam, soha nem tapasztaltam ennyi emberséget, empátiát. …”

2.Dr. Para János

Ilyefalva - Erdély
1 ajánló

„Rendelője várótermében állandóan 15-20 beteg vár a kivizsgálásra és habár a munkaidő már régen lejárt, soha senki sem marad orvoslás nélkül. A nap bármelyik órájában hívható és azonnal megoldást kapunk a problémákra. Egészségügyben dolgoztam közel 6 évet es láttam, hogy általában mindenki elvégzi a feladatát, de még egy ilyen orvossal nem találkoztam…Háromszéken olyan falut vagy várost nem lehet találni, ahol nem hallottak volna róla, vagy nem jártak volna nála, és tudjuk, hogy Brassó es Hargita megyéből is felkeresik.. Amíg ő van, nyugodtan hajtjuk fejünket nyugovóra.”

3.Dr. Székely-Szentmiklósi István

Szilágycseh - Erdély
1 ajánló

Egy kismama szomorú története, gyönyörű novella formájában.
„A fájásaim egyre sűrűbbek, és egyre intenzívebbek lettek. Időérzékemet elvesztettem. Számomra egy örökkévalóságnak tűnt, amíg egy álmos arcú, kócos hajú, zöld pulóveres orvos bejött a szobába. Egy készüléket tolt maga előtt. Megvizsgált, s mint puszta ténymegállapítást, színtelen hangon közölte:,,Ez a gyerek halott!”Majd szép csendesen kisétált a szobából.,, Székely doktor volt az egyedüli orvos, aki hitt nekem,és aki harmadjára is elmert küldeni szakemberhez,miután azelőtt kétszer hazaküldtek.„

4.Dr. Sebők Zoltán

Marcelháza-Hetény - Szlovákia
9 ajánló
többek között: az OÁZIS Szociális Intézmény vezetői, a Nyugdíjas Klub elnöke, Boráros Imre színművész, Petrécs Anna színésznő, Molnár János teológus professzor, Varga Ervin polgármester, Duray Miklós író, politikus.
„ Fontos számunkra, hogy magyarul, az anyanyelvünkön is rendel. Így sokkal könnyebben megértjük egymást, el tudjuk mondani a panaszainkat és nem kell segítség a fordításban.”
„50 év alatt a színházban egyetlen előadásnak sem kellett elmaradni betegségem miatt. Minden születésnapomon megköszönöm a sorsnak és Dr. Sebőknek, hogy ilyen jó erőben lehetek.”

5.Dr. Fronko Alica

Igló - Szlovákia
1 ajánló: egykori iskolaigazgatója

„Fronko Alica, iskolánk volt diákja, a jelenleg közel 1800 beteget kiszolgáló családi orvos lelkiismeretesen végzi munkáját. Körzetét egy nyugdíjas orvosnőtől vette át több mint 20 éve, 800 beteggel. Az őt kereső, benne megbízó, tőle segítséget váró betegek száma mára több mint megduplázódott. Nagyon hamar elterjedt Iglón, hogy az orvosnő tud magyarul, sőt bátran és büszkén vállalja magyarságát, így kerültek hozzá olyan betegek is, akik csak egy kedves magyar szóra vágytak, vagy olyanok, akiknek ismerőseik beszéltek a kedves, figyelmes orvosnőről.„

6.Dr. Popovics László

Nagypalád - Ukrajna
1 ajánló

„Már lassan 4 éve dolgozom a doki mellett felcserként, de eddig nem találkoztam nála jobb orvossal. Nem hiába a környező falvakból nap, mint nap özönlenek a betegek hozzá!
Akárki felhívja: szó nélkül megy és segít, legyen reggel, hajnal, vagy éjszaka. Nem tudom, mit hoz a jövő, de idővel, akárhol fogok dolgozni, szeretnék jó példát mutatni, szeretnék úgy dolgozni, úgy foglalkozni a betegekkel, ahogyan ő, önzetlenül, segítőkészen. Szeretnék olyan hangnemben, annyi figyelemmel, szeretettel törődni az emberekkel, szeretnék olyan lenni, mint ő!„

7.Dr. Gáll Anna

Csíkszereda - Erdély
1 ajánló

„Segít nemcsak kis családomon, hanem mindenkinek, akinek szüksége van rá. És teszi ezt önzetlenül, munkaidején kívül is. Sajnos, mostanában a hatóságoktól nem kap megfelelő támogatást munkájában, számtalanszor cikket írt az aktuális betegségekről, de nem igazán érte el , amit nem magáért, hanem a gyermekeink, a jövőnk érdekében akart. A jóságát nem fizette vissza senki, de tudom, Ö mélyen vallásos személy, aki hiszi, reméli, hogy minden cselekedetünk számon van tartva a Mindenhatónál! Ő önzetlenül segít mindenkin, én most csak ennyit tehettem érte- köszönöm doktornő!„

8.Dr. Csernyicskó Natália

Tiszaújlak - Kárpátalja
Ajánlója a Kárpáti Igaz szó Szerkesztősége

„Megdöbbentő, a XXI. századi medicinához méltatlan állapotokkal szembesültünk a tiszaújlaki családorvosi rendelőben. Málladozó, düledező, penészes falak, beázott plafonok, résnyi repedések – mindez a több évtizedes elhanyagoltság eredménye.
Csernyicskó Natália családorvos és Pa­nyus­­csik Erzsébet nővér Keresztúrral együtt négyezer-kétszáz főről gondoskodnak… A műszeres felszerelés is a múlt századi szinten maradt, vérnyomásmérőn és sztetoszkópon kívül gyakorlatilag csak az orvosok mögött álló tapasztalat segíti a diagnosztizálást.”

9.Dr. Gál Júlia Felícia

Tordatúr - Erdély
1 ajánló

„A doktornő több mint 30 éve gyógyítja a tordatúri betegeket, sajnos nagyon nehéz körülmények között. Mindennap ingázik Kolozsvárról Tordatúrba, azaz naponta megteszi a 30 kilométert a két település között. Már-már elképesztő türelemmel, alapossággal, a szakma által is elismert hozzáértéssel gyógyít magyarokat és romákat egyaránt. Utóbbiak is nagyon hálásak odaadó munkájáért. A jól és igazán megérdemelt nyugdíjat sem élvezi, mert betegei visszahívták, ő pedig nagyon szívesen visszatért és nagy szeretettel és odaadással folytatja ezt a nemes munkát a betegeiért.”

10.Dr. Poljovij Miklós

Mezővár - Kárpátalja
A Kárpáti Igaz Szó ajánlása

„A mezővári családorvos, aki 20 éve teljesít itt szolgálatot, 3100 lakos egészségének őre. A szaporulat az utóbbi években elsősorban a helyi roma közösség számlájára írható, akik körülbelül nyolcszázan vannak. A doktort éjszaka sem kímélik a betegek, saját autóval száll ki a helyszínre, ha jó az idő, napközben biciklivel járja a falut. A családorvosi rendelőben egy felcser, egy bába, egy laboráns és egy általános nővér segíti munkáját. A több mint százéves épületben, időszerű lenne a renoválás, de a járási egészségügyi osztály nem kecsegtet ilyesmivel...”

 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.springmed.hu

www.springmed.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely