Hírek, események

2016. május 29.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében" díjátadójáról/9

Dr. Szűcs László Miskolcról kiélezett küzdelemben szorult a hazai második helyre, mindössze 460 szavazattal kapott kevesebbet a szintén tízezer fölötti szavazatszámmal rendelkező biatorbágyi első helyezettnél. 

tovább...

2016. május 29.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében+ díjátadójáról/8

Az egyik leggyönyörűbb és legmeghatóbb történet egy kismama tollából az erdélyi Dr. Székelyszentmiklósi Istvánról szól. A 35 éve Szilágycsehben élő orvos a határon túli 3. helyezést tudhatja magáénak, azzal együtt, hogy úgy véli: jó szóval többet lehet elérni, mintha csak gyógyszert adna.

tovább...

2016. május 29.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében" díjátadójáról/7

Dr. Para János az előkelő határon túli 2. helyezés birtokosa.
Egy picike erdélyi faluból, Ilyefalváról érkezett, és kellemes meglepetésként érte az ajánlás, és a szavazás is. 30 éve gyógyítja betegeit, 2 fia is orvos, bár ők a külföldi pácienseket boldogítják.

tovább...

2016. május 29.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében" díjátadójáról/6

Dr. Gabnai Judit Annáért a ceglédiek álltak csatasorba, egyébként nem kaphatott volna annyi szavazatot, hogy elérje a hazai 3. helyezést. Meglepődött azon, hogy Hegedűs Ágota alpolgármester asszony ajánlotta, de a legnagyobb örömmel mégiscsak az töltötte el, amikor idős, számítógép nélküli betegei reklamáltak, hogy nem tudnak rá szavazni. „Nekem ez is felért egy szavazattal!”

tovább...

2016. május 18.

CSALÁDORVOSOK VILÁGNAPJA 2016. május 19.

2010. évtől a Családorvosok Világszervezete világnappá nyilvánította május 19-ét, amely napon a figyelem a családorvosokra irányul. Ki a XXI. századi családorvos ideál? Aki a beteg szempontjait helyezi előtérbe a betegségek megállapítása és kezelése során, akinek a rendelője a betegek közelében helyezkedik el, akivel hosszú távú kapcsolat alakul ki, és akihez többféle betegség esetén is fordulhatunk, aki a betegek egymás közötti családi, szomszédi kapcsolatait is ismeri, tudja mi illik, mi nem és mire van szükség az adott tágabb közösségben.
Visszaidézi ez a gyermekkorunk doktor bácsijáról alkotott képet? Ismerős. Mára sem találtak ki jobbat.

tovább...

2016. május 17.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjátadójáról/5

Az erdélyi Dr. Gáll Annából sugárzik a jóság. Korondi népviseletben érkezett a díjátadóra, a zsűri tagjainak méltatásai után pedig kipenderült az emelvényre, hogy elmondhassa: mennyire fontos lenne a prevenció Romániában, és hogy mennyire megoldatlan.

tovább...

2016. május 17.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjátadójáról/4.

Idézet Dr. Száray Eszter ajánlójának leveléből: „ …egy külföldi nyaralás alkalmával a gyermekemnek bedagadt a fél arca.

tovább...

2016. május 17.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjátadójáról/3

A határon túli első helyezett dr. Ádám József Erdélyből, Gyergyóremetéről érkezett, több mint 7000 szavazatot kapott.

tovább...

2016. május 15.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjátadójáról/1

Popovics Lászlót Ukrajnából váratlanul érte a határon túli kiváló helyezés híre. Igazán annak örül: hogy az anyaország nem feledkezik el a határon túli magyarokról. Az ukrajnai háziorvos küldetésnek tekinti hivatását.

tovább...

2016. május 15.

Videó „Az év praxisa a Kárpát medencében „ díjátadójáról/2

Benne volt a legjobb tízben, kiváló helyezést ért el Dr.Balogh Katalin budaörsi gyermekorvos.

tovább...

2016. május 09.

A díjátadóról, és a nyertes orvosokról írták…

Jöjjön sok-sok boldog arc! Okkal, hiszen a díjátadón részt vevő remek hazai és határon túli orvosok, a zsűri elismerő szavaival , díszoklevéllel, virággal, könyvekkel, a Béres Gyógyszergyár fejenként 150 000 értékű vitamin csomagjával, az Innomed pulzoximéterével, a 77 Elektronika vércukormérőivel,tízen voucherekkel az Egis jóvoltából- belföldi konferencián történő részvétel teljes költségének kifizetésével – , néhány 50 000 forintos vásárlási utalvánnyal távoztak a Berlin Chemie-től, és meg ne feledkezzünk a nyertesekről! Dr. Száray Eszter/ Biatorbágy/ és Dr. Ádám József/ Gyergyóremete/ egy-egy EKG-val tért haza az Innomed ajándékaként!

tovább...

2016. május 04.

Ki nyerte meg „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázatot 2015-ben?

Átadták „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjait a hazai és a határon túli háziorvosoknak és munkatársainak az Emberi Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épületében. A háziasszony, B.Király Györgyi bevezető szavai után Dr. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a sikeres pályázókat. Reményét fejezte ki, hogy már észrevehetőek azok az intézkedések, amelyeket a kormány tett és tesz az alapellátás színvonalának javításáért. Rámutatott, hogy a tavaly elfogadott törvény hozzájárul a többi között a háziorvosi szolgálat tekintélyének visszaállításához; ugyanezt a nemes célt szolgálja az Év Praxisa pályázat is.
Dr. Balogh Sándor a zsűri társelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy immáron hatodik esztendeje adják a legjobb praxisok díjait, és ha rajta múlik, hosszú évtizedeken át kerülhet még sor a megható ünnepségre.
„A nemzet közös ihlet” – idézte József Attilát Kasler Miklós professzor, aki minden évben tagja a zsűrinek. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a költői „közös ihlet” szellemisége az idén is áthatotta a pályázatot, hisz részt vett benne a hét részre szakított ország számos képviselője.

tovább...

2016. április 27.

Ki nyerte meg az év praxisát a Kárpát medencében?

Tisztelettel meghívjuk” Az Év praxisa a Kárpát medencében” pályázat hivatalos eredményhirdetésére!

Hatodik alkalommal indult útjára, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezésében „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat. Az elmúlt öt esztendő alatt majd 1000 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, közülük százan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében. Az ajánlók ezúttal is a hálás betegek, a polgármesterek, a nyugdíjas klubok, az idősotthonok, alapítványok, szerkesztőségek, akik 150 ajánlást küldtek be a pályázat portáljára itthonról, valamint Erdélyből, Ukrajnából és a Felvidékről. A TOP 20-at a zsűri választotta ki, a végleges sorrendet pedig az internetes közönségszavazás döntötte el.

tovább...

2016. április 18.

Április 17-én éjfélkor véget ért a szavazás!

Köszönjük aktivitásukat, az Önök segítségével lezárult „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, második szakasza”. Tudjuk, hogy sokan türelmetlenek, és nagyon kíváncsiak a végeredményre! Május 4-én az ünnepélyes díjátadóval egy időben, olvashatják portálunkon, hogy ki nyerte meg” Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázatot határon innen és határon túl! Addig viszont a sürgető levelek ellenére kérjük türelmüket, hiszen biztosak vagyunk abban, hogy Önök sem szeretnék elvenni orvosaik örömét, és ha már ajánlottak, és szavaztak rájuk, szeretnének meglepetést okozni nekik a díjátadón!

tovább...

2016. április 18.

Véget ért „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat második szakasza!

Köszönjük szavazataikat, az Önök segítségével április 17-én éjfélkor lezárult pályázatunk második szakasza. Örülünk aktivitásuknak, és annak is, hogy valóságos Facebook kampány bontakozott ki egy –egy orvosért. Sokan kérték ismerőseiket, barátaikat, hogy négyóránként kattintsanak a piros keresztre, hiszen minden szavazó egy alkalommal két szavazatot adhatott le, amit kiírásunk szerint megismételhetett négyóránként.
Éjfélkor még láthatták az első helyezettek, és a dobogósok szavazatainak számát, most ugyanúgy ABC rendben találják orvosaik nevét a portálon, mint a szavazás kezdetekor.
Rövidesen megismerkedhetnek a részletekkel, és értesítjük Önöket a díjátadó időpontjáról is, amit Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériumának Arany János utcai épületében tartunk.

tovább...

2016. április 14.

Esti telefon

Csernyicskó Natália meleg hangon szól bele a telefonba- hallom, hogy mosolyog – és kedvesen megköszöni törődésemet.
Pedig csak arra bíztatom, hogy tegye ki a felhívást rendelőjébe arról, hogy tart „ Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, és még 5 napig lehet szavazni. Úgy tűnik betegei nem nagyon tudnak a lehetőségről, ő meg szerény, és nem mondja nekik.
Az ajánlásból tudom, hogy a kárpátaljai doktornő Tiszaújlakról nehéz körülmények között dolgozik. Ahogyan a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége írja ajánlásában: „ Az egészségügy helyi fellegvára, melyet a kilencvenes években körzeti kórházból minősítettek át, mindig mostohagyereke volt a községi tanácsnak. Most pedig, mióta a nagyszőlősi járási egészségügy égisze alá tartozik, még csak nem is jogosultak a helyi önkormányzat segítségére. Csak a hollandiai segélyszervezeteknek köszönhető, hogy a jobb helyeken már romhalmazzá nyilvánított épületbe bevezették a vezetékes vizet és új mellékhelyiség készült. A műszeres felszerelés is a múlt századi szinten maradt, vérnyomásmérőn és sztetoszkópon kívül gyakorlatilag csak az orvosok mögött álló tapasztalat segíti a diagnosztizálást.”

tovább...

2016. április 13.

Egy április 12-i levelezés margójára

Tárgy: Török Katalin dr. és asszisztensnője „ az Év Praxisa díj a Kárpát medencében” pályázaton
Feladó: dr. Pálffy Beáta

Kedves, tisztelt Főszervező és számos jó dolog Főszerkesztő Asszonya! Tisztelt Bíráló Bizottság! Sajnos nem találtam olyan részt az oldalon, ahová szöveges ajánlást is írhatnék, csak kattintani tudtam. Ma tudtam meg, hogy létezik e lehetőség. Azt hiszem sokak nevében összegezhetném azt a sokrétű jót amit a Zugligeti Rendelőben- Török doktornőnél és Anni asszisztensnőjénél- tapasztalhatunk. Már közel 25 éve a legkülönfélébb szakmai területeken találkozom vele. Mint orvos nemre, korra való tekintet nélkül mindenkivel kedves, türelmes.

tovább...

2016. április 11.

A sorrend napról-napra, óráról órára változik!

Most megmutatjuk az „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat szombat reggeli állását!
Az AEP munkamenet JPG azt mutatja, hogy az első és a második napon 2000 körüli látogatást regisztrált a Google, a harmadik, negyedik, ötödik napon 3000 volt a látogatások száma, míg a hatodik napon már 3200 feletti. / 6nap alatt több mint 15 000 látogatást mértek, és 50 000 megtekintést.

 

tovább...

2016. április 02.

Április 2-án indult "Az év praxisa a Kárpát medencében" pályázat második szakasza!

Éjfél után egy perccel már szavazhat kedvenc orvosára! Március 20-án éjfélkor lezártuk az ajánlások beküldését. A szervezők összegezték az ajánlásokat, majd március 22-én továbbították őket a zsűri tagjainak. A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos, társelnök: Dr. Balogh Sándor az ÁNTSZ főosztályvezetője. A zsűri tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, Paor Lilla a hatoscsatorna főszerkesztője, dr. Süveges Szilvia a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint négy professzor: Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Farsang Csaba a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke.
9 napjuk maradt az értékelésre - hiszen ma, azaz április elsején- és ez most nem tréfa! - este feltöltjük a portált a 10 -10 kiválasztott orvos nevével és a róluk írt történetek összegzésével. Így a versenyben levő 10 hazai és a 10 határon túli orvos nevét rövidesen olvashatja portálunkon! Ha éjfélig fennmarad, leadhatja első szavazatát!

tovább...

2016. március 20.

Jó háziorvos találtatott!

Március 20-án éjfélkor véget ért „Az év praxisa a Kárpát medencében„ pályázat első, ajánló szakasza. 150 ajánlás érkezett, amiből több mint 110 felelt meg a pályázati kiírásnak. Így például hódmezővásárhelyi ajánlónk sorai, aki erdélyi orvost javasol „Az év praxisa díjra”! Amire érdemes odafigyelni, az orvos elkötelezettsége, empátiája, szolidaritása, embersége, a nélkül hogy anyagi viszonzást várna érte!

tovább...

előző12következő
 

Támogatóink és médiapartnereink

Béres

BERLIN-CHEMIE

77 Elektronika Kft

www.springmed.hu

www.springmed.hu

Weborvos szerkesztősége

Kor Kontroll Tarsaság

más rádió

Felvidek.ma

Udvarhely